Keselamatan Siber WordPress

Keselamatan Siber Lebih Penting Daripada Yang Pernah. Mungkin tidak penting 20 tahun yang lalu, sekarang ini penting. Terdapat banyak aktiviti dalam talian hari ini. Orang boleh membeli segala-galanya, menyewa pereka web, melakukan perbankan mereka, membeli saham, dan melakukan banyak perkara yang tidak mungkin dilakukan sejak dulu.

Keselamatan siber adalah penting. Terdapat banyak dalam talian yang memerlukan maklumat peribadi dan sensitif, dan apabila tidak dilindungi, anda dapati maklumat tersebut akan disalahgunakan. Syarikat yang tidak melindungi diri dengan secukupnya dapat mengetahui bahawa anda akan dikenakan denda yang besar, atau anda mungkin akan disaman oleh pelanggan, dan dengan reputasi anda menjadi buruk serta-merta.

Kami tidak akan tahu bila atau bagaimana keselamatan siber akan menjadi masalah, tetapi selalu orang menunggu sesiapa yang membiarkan pertahanan mereka jatuh. Anda tidak mampu untuk melabur dalam keselamatan kerana anda berpendapat bahawa laman web anda terlalu kecil atau tidak akan berlaku kepada anda. Anda akan selalu menghadapi risiko dan keselamatan siber sangat penting kerana itu.

Dilindungi sangat penting dan kami tidak dapat menekankan bahayanya kesombongan atau kepercayaan bahawa anda tidak dapat disentuh. Anda adalah terdedah sperti dengan semua orang, itulah sebabnya anda perlu mengambil semua langkah berjaga-jaga.

Kami percaya bahawa keselamatan bukan hanya mengenai penghapusan risiko. Ini juga mengenai pengurangan risiko. Sebagai pemilik laman web, ada banyak yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan keselamatan WordPress anda walaupun anda tidak mahir dalam bidang teknologi. Kami mempunyai banyak langkah-langkah yang dapat diambil untuk melindungi laman web anda berkaitan keselamatan.

  1. Kemas kini WordPress
  2. Kata Laluan dan Pengguna yang Selamat
  3. Sandaran WordPress
  4. Plugin Keselamatan WordPress
  5. Gunakan Firewall Aplikasi Web (WAF)
  6. Pindahkan Laman WordPress ke SSL / HTTPS
  7. Tambah Pengesahan Dua Faktor
  8. Tukar Awalan Pangkalan Data WordPress
  9. Lindungi Kata Laluan WP-Admin dan Log Masuk
  10. Mengimbas WordPress untuk Perisian Kerosakan dan Kerosakan

Kami berharap artikel ini dapat membantu anda mempelajari semua amalan keselamatan WordPress dan mengetahui kepentingan WordPress Cybersecurity untuk laman web anda juga.

You may also like...