Ralat Fail Pluggable.php di WordPress

Adakah anda sedang melihat ralat fail pluggable.php di laman WordPress anda? Seperti yang kita semua tahu, WordPress adalah Sistem Pengurusan Kandungan (CMS) berasaskan PHP dan semua tema dan pluginnya menggunakan PHP sebagai bahasa pengekodan. Apabila konflik plugin atau tema, ralat berlaku, dan kadang-kadang ia membawa kepada kesilapan fail pluggable.php.

Bercakap tentang kesilapan fail pluggable.php, ia berlaku apabila anda telah membuat penambahan coretan kod ke laman web WordPress, mengaktifkan plugin baru, atau terdapat pengekodan yang salah dalam fail teras WordPress. Ralat fail pluggable.php juga diistilahkan sebagai WordPress Error: Cannot Modify Header Information – headers already sent.

Apa tu Ralat Fail Pluggable.php di WordPress?

Sebab utama untuk ralat fail pluggable.php adalah apabila fungsi baru tidak dapat mengendalikan override fungsi WordPress lalai. The pluggable.php adalah salah satu teras WordPress fail, yang bermaksud ada sesuatu yang lain yang bercanggah dengan tingkah laku semulajadi fail ini. Jangan sekali-kali mengedit teras WordPress fail sebagai pilihan pertama anda, walaupun terdapat ralat menunjuk kepada mereka.

Didapati mana Ralat Fail Pluggable.php di WordPress?

Kebanyakan masa ia seperti skrin putih kematian dalam wordpress, ralat fail pluggable.php tidak dapat dilihat di laman web. Ini bermakna bahawa setiap kali anda cuba membuka mana-mana halaman laman web, anda hanya melihat halaman putih kosong.

Untuk mendapatkan mesej amaran, anda mesti hanya mendayakan debugging wordpress. Edit fail wp-config.php dan tukar nilai berikut daripada “palsu” kepada “benar”.

define( 'WP_DEBUG', true );

Menyelesaikan Ralat Fail Pluggable.php di WordPress?

Kebanyakan masa, ralat terdiri daripada laluan dari mana ia menjana. Jadi, anda perlu memahami bagaimana ralat itu kelihatan seperti dan apa yang dicerminkan. Berikut adalah beberapa contoh:

Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/domain/wp-content/themes/themename/functions.php:1171) in /home/domain/wp-includes/pluggable.php on line 1240

Cuba lihat dengan teliti, terdapat laluan lain yang terdiri daripada fungsi.php fail tema WordPress anda. Jika anda menambah sebarang coretan kod tersuai, anda perlu menyemaknya semula.

Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/domain/index.php:19) in /home/domain/wp-includes/pluggable.php on line 16

Jika anda melihat dengan teliti, terdapat laluan lain yang terdiri daripada index.php fail WordPress anda. Jika anda menambah sebarang kod tersuai, anda perlu menyemaknya semula.

Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/domain/wp-config.php:41) in /home/domain/wp-includes/pluggable.php on line 80

Sekali lagi melihat dengan teliti, terdapat satu lagi laluan yang terdiri daripada wp-config.php fail WordPress anda. Jika anda menambah sebarang kod tersuai, anda perlu menyemaknya semula.

Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/domain/wp-content/plugins/some-plugin-name/some-plugin.php:144) in /home/domain/wp-includes/pluggable.php on line 1090

Mesej ralat ini menunjuk kepada plugin di laman WordPress anda menyebabkan ralat. Anda hanya boleh menyahaktifkan plugin.

Kesimpulan

Menyelesaikan ralat fail pluggable.php wordpress adalah sangat mudah jika anda boleh mengetahui apa sebab di belakangnya. Seperti yang telah disebutkan dalam blog, untuk mencari fail yang menjana kesilapan, anda perlu biasa dengan laluan yang ditunjukkan.

Lupakan tentang laluan yang menunjukkan anda ke fail pluggable.php kerana anda tidak sepatutnya mengeditnya. WordPress fail teras berfungsi dengan baik, ia adalah plugin atau tema yang bercanggah dengan teras.

You may also like...